Отстраняване на стикери и емблеми

Процес по отстраняване на брандинг елементи, букви, емблеми, стикери и фолио.

  • Оценка на повърхността: Преди да започне процесът на отстраняване се извършват оценка на повърхността, на която са поставени стикерите, буквите, емблемите или фолиото. Така се определя какъв вид материал трябва да бъде отстранен и как ще се извърши процесът.
  • Подготовка: Стари или некачествени стикери и емблеми могат да станат по-сложни за отстраняване с времето. Затова понякога се използват специализирани топлинни инструменти, за да се загреят лепкавите материали и да се улесни процесът на отлепване.
  • Отстраняване: Този процес се извършва внимателно с използване на специализирани инструменти, като пластмасови или метални инструменти и специализирани почистващи разтвори.
  • Почистване: След успешното отстраняване на брандинг елементите, повърхността се почиства и се премахват останалите лепкави следи от лепилото на стикерите.
  • Полиране: Поради факта, че под стикерите и емблемите повърхността може да бъде по-слабо излагана на слънце и влиянието на околната среда, след отстраняването често се извършва и процес на полиране и обновление на повърхността, за да се върне блясъка и да се подчертаят евентуални разлики в цвета на лака.

Тази услуга има за цел да промени визуалния вид на автомобила, като премахне или замени старите стикери и емблеми с по-нови или остави повърхността чиста и без белези.